A batzegades

Les TIC i l’educació social

Posted on: 9 Octubre 2009

 

Les TIC són una part fonamental de la nostra societat, per tant, com a Educadors/es Socials no podem quedar-nos al marge d’aquesta realitat que ens envolta, l’hem de conèixer i utilitzar per millorar les nostres intervencions, igual que fem amb la resta d’eines que tenim al nostre abast. Com a educadors/es hem d’estar en constant formació i reciclatge, no podem permetre’ns no fer servir el màxim de recursos que tenim actualment per optimitzar la nostra tasca.

 TIC TELE_OPINIÓN

A part d’utilitzar les TIC per dur a terme la nostra tasca com a educadors/es, les pròpies TIC ens generen un nou camp on intervenir: l’ús de les TIC i els canvis socials que s’estan produint.

Les TIC ens fan relacionar amb el nostre entorn i amb les persones de manera molt diferent a com ho estàvem fent fins ara. Els natius digitals només coneixen aquesta manera de fer, però tot això és nou i s’ha de treballar i interioritzar pels immigrants digitals.

És bo que els nostres infants i joves, tot i créixer envoltats de TIC, siguin capaços de fer-ne un bon ús, ser crítics i poder discernir sobre les possibilitats, riscos i limitacions que tota TIC té en sí mateixa. De la mateixa manera, és indispensable que facilitem l’accés a les TIC  a tothom que no les coneix i fer que aquest desconeixement no sigui una barrera de cap tipus, ni professional ni en les seves relacions socials i personals.
L’ús generalitzat de les TIC està democratitzant la informació, la cultura, les relacions personals, però alhora també és una manera d’homogeneïtzar, de despersonalitzar. Com a professionals de l’educació no ens podem permetre el luxe de fer la vista grossa i quedar-nos de braços plegats mentre les TIC avancen. Hem d’estar al dia, ser crítics i intervenir per crear consciències crítiques. I això només es pot aconseguir des del coneixement de les TIC. No cal que seguim experts en informàtica i telecomunicacions, però si que estiguem interessats i informats dels avenços que es van produint en aquest món que canvia tant de pressa.  TIC TV_BASURA
 
 

Per pensar una estona…

 

Referències

 

 

 

Deixa un comentari

Arxius

Categories

Octubre 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031